Κυτταρίτιδα

Τι είναι η μεσοθεραπεία με καφεΐνη;

H θεραπεία που καταπολεμά την κυτταρίτιδα βελτιώνοντας την ενοχλητική όψη πορτοκαλιού και χαρίζοντας ένα πιο λείο δέρμα με καλύτερη υφή, είναι η μεσοθεραπεία με καφεΐνη (caffeine mesotherapy). Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος και στην αποθήκευση μεγάλης ποσότητας τριγλυκερίδιων από τα λιποκύτταρα και οφείλεται σε κληρονομικούς ή/και ορμονικούς παράγοντες, αλλά και σε κακή διατροφή και τρόπο ζωής.

Η ενέσιμη αυτή τεχνική που στοχεύει στο μεσαίο στρώμα του δέρματος έχει ως βασικό συστατικό της την καφεΐνη ενώ συνδυάζει και κάοια άλλα συστατικά όπως αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς παράγοντες και βιταμίνες, για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς λειτουργεί;

Η καφεΐνη αποτελεί έναν τύπο αλκαλοειδούς που περιέχει ο καφές, το κακάο, το τσάι, τα καρύδια, τα φασόλια και το γκουαρανά. Οι ουσίες της αυξάνουν τη λιπόλυση, ενώ προκαλούν την υδρόλυση των τριγλυκεριδίων ενεργοποιώντας έτσι τον κυτταρικό μεταβολισμό. Ενεργοποιούν επίσης την κινητικότητα των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα και έχουν διουρητικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα να μειώνουν έτσι και το μέγεθος των λιποκυττάρων.

Όταν εγχέεται στο δέρμα η καφεΐνη μειώνει την κυτταρίτιδα και συσφίγγει το δέρμα ενώ η ίδια η διαδικασία της ένεσης διεγείρει και παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή, δρώντας ως φυσικό filler που «γεμίζει» τις ραγάδες βελτιώνοντας την όψη τους!

Σε ποιά σημεία εφαρμόζεται;

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται στους γλουτούς, στην κοιλιά, στους μηρούς, στα μπράτσα και στα γόνατα και είναι κατάλληλη για όποια γυναίκα (ή και άνδρα) είναι μεταξύ 18-55 ετών, χωρίς δερματικές ή άλλες διαταραχές.  (πχ ευαισθησία στην καφεΐνη). Γίνεται μόνο με τη χρήση αναισθητικής κρέμας, ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί 15-35 λεπτά. Συνήθως ολοκηρώνεται σε 3-5 συνεδρίες με διάστημα μίας με δύο εβδομάδων μεταξύ των συνεδριών.

Αποθεραπεία και αποτελέσματα

Για λίγες ημέρες ίσως αισθάνεστε ελαφρύ πόνο και δυσφορία στην περιοχή, που αντιμετωπίζεται με αναλγητικά. Μπορεί να υπάρχουν μώλωπες ή/και ελαφρύ οίδημα που είναι φυσιολογικά και θα υποχωρήσουν μεσα στις επόμενες ημέρες, ενώ στις υποχρεώσεις σας μπορείτε να επιστρέψετε ακόμα και την ίδια ημέρα.

Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας καφεΐνης διαρκούν περίπου ένα χρόνο ενώ με σωστή διατροφή, λήψη υγρών και συντήρηση 1-2 φορές τον χρόνο μπορεί να κρατήσουν επ’ αόριστον. Η μακρόχρονη διατήρηση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει πως δεν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές που μπορεί να συντελέσουν στην επανεμφάνιση της κυτταρίτιδας. Από την πρώτη η όψη φλοιού πορτοκαλιού βελτιώνεται αισθητά ενώ με την ολοκλήρωση των συνεδριών το δέρμα είναι πολύ πιο λείο και η υφή του σαφώς καλύτερη.

Κόστος μεσοθεραπείας με καφεΐνη για κυτταρίτιδα

Προτείνομενη Θεραπεία: 8 συνεδρίες για αρχή σε βάθος 8 εβδομάδων και για διατήρηση του αποτελέσματος 2 συνεδρίες ανά 3 μήνες

Δυνατότητα επιλογής ολόκληρης της θεραπείας με κόστος 500 ευρώ

Μεμονωμένη συνεδρία με κόστος 80 ευρώ

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Για ραντεβού χωρίς χρέωση